Leeg

Totaal: € 0,00

Onze nieuwe Brabantrit is nu klaar voor gebruik. 10 maart rijden!!

Door Team Recreatieve, 19/02/2019 - 14:32

Het weekend van 16 en 17 februari zijn we voor de derde keer weer naar Brabant gegaan om de nieuwe route verder uit te zetten. Een van onze Marshals ging met zijn auto het deel 1 dat wij al klaar hadden narijden ter controle en hij deed dit met een Opel Frontera op wegbandjes en heeft voor de zekerheid voor enkele paden met veel blubber en diepe sporen alvast een omleiding gemaakt. Best logisch, wij hebben op een van deze paden moeten lieren. En niet iedereen zit te wachten op lierwerk. Toch? Kortom voor de zekerheid zitten er in deze route 5 omleidingen voor wat meer extremere paden.

De route is nu klaar en heeft meer dan voldoende uitdaging. Vooral op het einde, een van de laatste onverharde paden zal het afzien zijn. Ga hier niet alleen in en als er mensen ingaan, zorg dan in ieder geval voor voldoende goed bergingsmateriaal. En ja ook hier is uiteraard een omleiding voor gemaakt.

10 Maart rijden we deze route en er mogen maximaal 20 auto’s meedoen. Inschrijven kan via onze site.

* *********
Dag 2: Zaterdag 12 januari. Vandaag vroeg vertrokken richting Brabant om de nieuwe Brabantrit (nr2) verder uit te zetten. Dit is een andere rit dan de vorige Brabantrit. Eigenlijk een fantastische mooie dag gehad. De rit was echt bijzonder pittig met verduveld veel gladde modder en hele diepe sporen. Op een plekje was aan de sporen te zien dat de boer met zijn trekker naast het pad door het land was gegaan, hij vond de kuilen w.s. te diep. En ja we hebben ook een behoorlijk stukje moeten lieren, want daar waren sporen giga diep en het was behoorlijk modderig. We gleden het spoor in helaas, maar mogelijk door een kapotte rechter vrijloopnaaf. Dan heb je geen 4x4 meer. Tijdens het lieren en gas erbij geven (de bus zat echt op de bodemplaat vast) klonk er een naar ratelend geluid bij het wiel vandaan. Maandag de garage maar eens om advies vragen. Het zijn handbediende naven. Over de eerste 36 kilometer hebben we ruim 2 uur gedaan, deel 2 tot laat in de namiddag en die is helaas niet geheel volbracht. Teveel afgesloten paden op het eind dus dat wordt nog een keertje zoeken.
Planning: voor 10 maart hebben we de tamme Veluwerit gepland, denk dat we dit omdraaien en de nieuwe Brabantrit dan gaan rijden.
******
Dag 1: Maandag 7 januari moet onze 4x4 bus vroeg bij een stoelenbekleder in Nuenen staan om de wat doorgezakte chauffeurs stoel weer zit baar te maken. Om vanuit Lelystad vroeg in Nuenen zijn is waardeloos dus daar maken we misbruik van door op vrijdagmiddag alvast naar een hotelletje in Geldrop te gaan. Maar wat moet je al die tijd eigenlijk in Brabant doen? Nou laten we dan maar een route gaan uitzetten.
Zaterdag met een oud routeboek van ons op pad gegaan en uiteraard waren de meeste paden van toen afgesloten. Maar met een beetje zoeken hebben we toch nog 36 kilometer uitgezet met meerdere echte zware stukken erin, een stuk zelfs zo zwaar en diep dat we maar een omleiding hebben gemaakt en zelf gereden. Want om in je eentje een hopeloos diep gat van een meter of 8 in te duiken… Nee dat wil mijn bijrijder nu eenmaal niet. Het mag als we met 2 auto’s zouden zijn geweest maar nu liever “verstandig” blijven. Het was dan ook wel een echte diepe klein bende van ruim een meter diep. Ik denk dat wie er in gaat echt wel een uurtje mee bezig zal zijn ( met voldoende hulp) om er door te komen.
Aanstaande zaterdag maken we de route af en dan zullen we deze supersnel in de agenda zetten!
***************************************************