Leeg

Totaal: € 0,00

Verslagje Brabantrit 10 maart.

Door Team Recreatieve, 11/03/2019 - 21:42

De Recreatieve Brabantrit van zondag 10 maart was er een zoals vooraf geschreven een met echte uitdagingen.

Tijdens de 4 dagen van het uitzetten en voorrijden waren ons al enkele paden opgevallen met veel modder en hele diepe sporen, op een plek zelfs zo een troep dat de boer met zijn trekker door het naast gelegen land ging en niet over het pad, nu na een week met veel regen was het een werkelijke pracht rit geworden voor de liefhebbers van mud.

We hadden voor de ergste stukken in het routeboek omleidingen geschreven zodat wie niet teveel wilde blubberen er omheen kon, maar er zijn altijd liefhebbers die de uitdaging wel aan gaan, zoals de bezitter van deze mooie 6x6 ex Zweeds leger Volvo.

Er waren een Jeep en een Laro met dikke lier voor nodig om hem uit de eerste Challenge uitdaging te halen. De meeste andere deelnemers lieten deze uitdaging dan ook mar links liggen, maar niet allemaal. Een van de Landrovers lukte het langs de zijkant erdoorheen te komen.

Helemaal op het einde van de rit was nog een challenge pad van 980 meter lengte dat de laatste uitdaging van de dag moest worden. Vooraf was gewaarschuwd dat ze met minimaal drie auto’s met lieren erin moesten gaan en dat de organisatie niet de middelen had om ze eruit te halen. Ook voor ons was dit pad nu niet te doen. Enkele deelnemers gingen er wel een stukje in, maar iedereen hield het na krap 100 meter voor gezien, dit was echt onmogelijk om te doen.
Voorstel: de route andersom te rijden en met dit pad te beginnen, dan hadden ze de hele dag om het te proberen.

Wie weet, als er voldoende deelnemers zich melden, doen we dat een keertje. Wordt een makkelijk routeboek 1 A5je met 4 plaatjes.
Iedereen bedankt voor de leuke dag ook wij van de organisatie hebben een hoop plezier gehad.

Peter Mastenbroek.