€0,00 

Verslag avondrit Drenthe op 9 februari. IS VOORBIJ!

zaterdag, 9 februari, 2019
Finish: 
Nabij Echten.

Zaterdagavond 9 februari hebben de Deelnemers van de Recreatieve de avondrit gereden in een nat en koud Drenthe. Vanaf 18.00 uur konden de deelnemers starten en al snel reden ze met de lampen en extra led bars aan door een donker stuk bos. De rit had door de vele sporen best wel wat mooie uitdagingen zo onderweg al was toch veel van de regen die de afgelopen dagen gevallen was weer weggezonken in de grond of weggewaaid door de storm.

Echt leuk werd het pas na de controlepost in een ander stuk bos waar een leuk speelkuiltje op de route lag. Enkele deelnemers moesten daar met de sleepkabel geholpen worden.

Een echt probleem ontstond toen een van de deelnemers die dacht bekend in de omgeving te zijn van de route afweek en een verboden stuk bos in reed en zich daar hopeloos vast reed. Hij belde voor hulp, en dat is goed waardeloos want in 1e instantie kon hij ook niet zeggen waar hij vast stond. Uiteindelijk bracht de “waar ben ik GPS app” op Google uitkomst maar dan zit je met het volgende probleem. Als organisatie kan je zo een ei niet laten staan maar moet je wel een verboden stuk bos in om hem te helpen. En maar duimen dat je met een organisatiebordje de boswachter niet tegen komt. Helaas, ook de hulpauto kwam vast te zitten. 2e hulp auto het verboden bos in. Na een dik uur waren ze eindelijk het bos uit, maar dit kan echt heel veel problemen geven voor deelnemers en organisatie als deelnemers op goed geluk een afsnijding denken te weten. Niet meer doen dus.

Aan het einde van de rit hadden we naast een PTT huisje met mooie buitenverlichting een tentje opgezet met koffie, thee, fris voor de kids en wat versnaperingen, waar ondanks de koude wind de deelnemers toch mooi even bleven napraten. De commentaren waren van allemaal mooi positief, mooie rit, mooi gebied, goed routeboek.

Tot de volgende rit, onze nieuwe zware Brabantrit die ook weer een aardige uitdaging bevat.