OVER DE RECREATIEVE, MARGRIET EN PETER MASTENBROEK

De Recreatieve organiseert 8x per jaar een 4x4 of SUV rit in Nederland voor liefhebbers van Greenlaning en 4x4 rijden. Daarnaast organiseren wij voor klassiekers en liefhebbers van mooie routes een weekend (camping of hotel) toerrally door Belgie, Luxemburg en Duitsland. Deze Ardennen rit kunnen wij evenals alle andere off-road ritten ook als special voor clubs en bedrijven organiseren.
In 1990 zijn Margriet en ik de Recreatieve begonnen, toen nog speciaal voor het uitzetten en organiseren van off-roadritten in Nederland. Toen was er nog meer dan voldoende off-road te beleven in Nederland. Alle 4x4 clubs toen richten zich in die tijd voornamelijk op het rijden op terreinen (die er toen nog meer dan genoeg waren) met zelden een off-road rit en als die rit dan eens georganiseerd werd bleek er vaak niks van het routeboek te kloppen.

Wij dachten dat kunnen we beter en zo ontstond de Recreatieve als bedrijf met uiteindelijk ruim 42 verschillende off-roadritten in Nederland en Belgie. Enkele jaren later organiseerde wij per maand 3 dag ritten, 1 avondrit en 1 cursus terreinrijden of lieren. En elk jaar 3 of 4 buitenlandse off-road vakanties. Het ging echt op werken lijken. Later kwam daar ook het leveren van sleepkabels en bijpassende andere 4x4 producten bij waar wij een MAN 4x4 en een speciale showroom aanhanger kochten en grotere 4x4 en clubevenementen bezochten en ter plaatse de benodigde off-road materialen leverden.

In 2007 verkochten wij na het organiseren van ruim 800 4x4 evenementen, 60 off-road reizen en ruim 80 cursussen het rittengedeelte, het werd tijd dat de jeugd dit ging overnemen. In 2010 verkochten wij de Sleepkabelshop waarna wij lekker “rustig” (dachten wij) oud gingen worden in onze Touwenwinkel.

Maar we misten het 4x4 gebeuren toch een beetje. Wij gingen daarna een beetje helpen op halve kracht als marshal bij de NK Challenge totdat die organisatie er mee stopten. Dan wordt het toch wel erg stil en rustig in de weekenden, vandaar dat we weer een klein beetje begonnen zijn met de Recreatieve, maar nu met maar 7 off-roadrit voor SUV en 4x4 per jaar voor kleine groepen. Niet meer zoals vroeger 40 tot 50 auto's. We moeten aan onze leeftijd denken!!

De Recreatieve is bereikbaar per mail recreatieve@planet.nl(link sends e-mail) en via: 0320-248445.
De Recreatieve is gevestigd op de Vliehors 32 - 8223 CZ Lelystad.